Uzunköprü Ziraat Odası > Haberler > Çeltik Sülfat Gübremiz Seleda ORGA-AS gelmiştir.

Çeltik Sülfat Gübremiz Seleda ORGA-AS gelmiştir.

ORGA-AS; hayvansal ve bitkisel atıkların fermantasyonu sonucu elde edilmiş organik gübrenin; humik asit, amonyum azotu, üre azotu ve kükürt ile harmanlanması sonucunda üretilen son derece etkili organomineral azot gübresidir.

ORGA-AS zengin içeriğinden dolayı bitkinin hem azot hem de kükürt ihtiyacını karşılar.

• Kireçli topraklarda dengeleme maksadıyla kullanımı uygundur.

• Bitkinin gelişimini teşvik etmesinin ötesinde kök ve sapların incelmesini engelleyerek dayanımı arttırır.

• Üründe yer alan kükürt bitkinin tepe ve kök gelişimi üzerine doğrudan etkilidir.

• Granül yapısından dolayısıyla kullanım kolaylığı sağlar.

• Çeltik ve hububat tarımında yoğun kullanıma sahiptir.

• Ürün içeriğindeki organik madde dolayısıyla kolay yıkanmamaktadır. Bu nedenle birçok bitkide ekimle birlikte kullanılabilir.