Uzunköprü Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Uzunköprü Ziraat Odası > Haberler > UZUNKÖPRÜ ZİRAAT ODASI KARAEVLİ TARIM FUARINA KATILDI

UZUNKÖPRÜ ZİRAAT ODASI KARAEVLİ TARIM FUARINA KATILDI

Uzunköprü Ziraat Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile çiftçiler 2 Eylül Cuma günü Karaevli Tarım Fuarına katıldı. 232 kişilik ekip Uzunköprü’den 3 otobüs Kırcasalihten 1, Çöpköy bölgesinden 1 ve Çavuşludan 1 olmak üzere toplam 6 araç ile yola çıktı.

2010 yılından beri Tekirdağ’ın Karaevli mahallesinde düzenlenen fuarda; tarımsal ekipman, traktör ve hayvancılık bölümleri ön plandadır. Fuar bölgede yazlık olarak üretilen ayçiçeği, mısır, meyve ve sebze ürünlerinin ekilmiş olarak sergilendiği bir organizasyondur. Bölgede üretimi gerçekleştirilen hububat tohumlarının da firmalar tarafından tanıtımı yapılmaktadır.

Karaevli tarım fuarı; çeşitli hayvancılık yarışmalarının düzenlendiği, teknik bilgi, yeni çeşit tohumlar, yeni çıkan ilaç ve gübrelerin uygulanmış olarak görülebileceği, zirai ekipmanların ve traktörlerin tarlada uygulama yaparken görülebileceği çiftçilerimiz için çok faydalı bir açık alan uygulamalı tarım fuarıdır.

Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özcan KAYALI yaptığı açıklamada; ‘’Bizler Uzunköprü çiftçimizin tarım ve hayvancılık konusunda yenilikleri yakından takip edebilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl geniş bir katılım ile Karaevli Tarım Fuarına katılım gerçekleştirdik. Modern tarım araçlarını ekipman ve aletleri ile birlikte, teknolojik yenilikleri, hayvancılıktaki gelişmeleri, bölgemizde üretilen tohum, meyve ve sebze çeşitlerini yerinde görme ve inceleme fırsatı bulduk’’ dedi.